ua en ru

Конкурс з приватизації "Чорноморнафтогазу" може бути оголошено 31 березня, - віце-прем'єр Криму

Конкурс з приватизації компанії "Чорноморнафтогаз" може бути оголошено вже на наступному тижні.

Конкурс з приватизації компанії "Чорноморнафтогаз" може бути оголошено вже на наступному тижні. Про це заявив сьогодні перший віце-прем'єр Республіки Крим Рустам Теміргалієв, повідомляє "КрымИнформ".

Він не повідомив, які компанії можуть взяти участь у конкурсі, зазначивши тільки, що конкурс "буде з понеділка" і його умови визначаться в найближчі дні.

"Попередні консультації були... "Чорноморнафтогаз" викликає дуже великий інтерес з боку інвесторів", - сказав Теміргалієв, додавши, що згідно з попередніми планами, "Чорноморнафтогаз" у найближчі роки зможе подвоїти обсяг видобутку".

При цьому початкова ціна угоди поки не визначена, але приватизація може вимагати вкладень з боку інвесторів в соціальну інфраструктуру.

"Ключовим має бути не стільки вартість компанії зараз, скільки додаткові умови - мова йде про інвестиції, можливо, ми додатковою умовою виставимо завершення повної газифікації населених пунктів Криму", - сказав віце-прем'єр. За його словами, сьогодні потребують газифікації близько 20% населених пунктів в Криму.

Нагадаємо, 17 березня 2014 р. Парламент Криму націоналізував активи "Чорноморнафтогазу" і "Укртрансгазу" в автономії.