ua en ru

Конкурс на оренду площ для магазинів duty free в аеропорту "Бориспіль" пройшов чесно, - Сай

Нещодавно проведений конкурс на оренду площ для магазинів duty free в терміналі D аеропорту Бориспіль засвідчив, що вперше за останні декілька років в Україні з'явилася можливість чесної та прозорої конкуренції за право ведення безмитної діяльності. Про це заявив Президент Асоціації магазинів безмитної торгівлі України Володимир Сай.

"Очевидно, було б нелогічним залучати до конкурсу міжнародних операторів, які не мають ніякої бази в Україні - ні команди, ні досвіду роботи, ні партнерських зв'язків, необхідних для ефективної і продуктивної роботи з першого ж дня після підписання договору оренди. Тобто важливо, щоб така компанія вже мала досвід діяльності в Україні і показала протягом тривалого часу свою спроможність", - заявив він.

Володимир Сай підкреслив, що саме ці вимоги і були покладені в основу тендерних умов, розроблених Державним підприємством "Міжнародний аеропорт Бориспіль" і затверджених Міністерством інфраструктури України.

За його словами, підтвердженням об'єктивності та правильності конкурсних умов є його практичні результати. Переможцями конкурсу стали ТОВ "БФ енд ГХ Тревел Рітейл" та ТОВ "Київріанта", які краще за інших відповідають сьогоднішнім вимогам.

ТОВ "Київріанта", відкрила перший в Україні магазин безмитної торгівлі в аеропорту "Бориспіль в травні 1992 року, маючи своїм партнером і засновником ірландську компанію "Aer Rianta International", історія якої в свою чергу починається з 1947 року, коли в аеропорту Шеннон, Ірландія, було відкритою перший в світі магазин безмитної торгівлі. На протязі довгих років ТОВ "Київріанта" була беззаперечним лідером в галузі безмитної торгівлі в Україні, довівши на практиці свою спроможність.

Другий переможець - ТОВ "БФ енд ГХ Тревел Рітейл" має досвід успішної роботи в аеропорті «Бориспіль» на протязі п'яти років і є партнером німецької компанії "Gerb. Heinemann" - четвертої в світі компанії за обсягом продажів, та одним з найбільших і беззаперечно визнаних світових лідерів в сфері безмитної торгівлі.

"Прозорість у формуванні умов та проведенні конкурсу, а також об'єктивність та неупередженість при визначенні переможців, беззаперечно матиме значний позитивний вплив на формування інвестиційної привабливості України та залучення прямих іноземних та українських інвестицій в реальний сектор української економіки", - зазначив Сай.