ua en ru

Конкурс на посаду гендиректора "Центренерго" завершився безрезультатно

Конкурс на посаду гендиректора "Центренерго" завершився безрезультатно Фото (прес-служба Кабміну): Айварас Абромавичус

Айварас Абромавичус розповів про рішення номінаційного комітету при Кабміні

Номінаційний комітет при Кабінеті міністрів України відмовився рекомендувати яку-небудь кандидатуру на пост генерального директора енергогенеруючої компанії ПАТ "Центренерго". Про це повідомив член комітету, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус у Twitter.

"Допізна розглядали кандидатів на CEO "Центренерго". Гідних кандидатів не знайшли. Знову", - написав Абромавичус у ніч на вівторок, 13 жовтня.

"На конкурси подаються нинішні керівники, колишні, і директори інших держкомпаній. Їх-то ми й не хочемо! Замкнуте коло. Де нові люди?" - додав Абромавичус.

Зазначимо, що номінаційний комітет при Кабміні, створений на початку 2015 року, визначив нових керівників чотирьох державних компаній: "Укргазбанку", "Укргазвидобування", "Укрнафти" і Державної продовольчо-зернової компанії. При цьому тривають конкурси на посади керівників ще дев'яти підприємств: "Регіональні електричні мережі", "Укрінтеренерго", Міжнародний аеропорт "Львів" ім. Данила Галицького, ДП "Антонов", НЕК "Укренерго", "Укртранснафта", "Укрпошта", "Міжнародний аеропорт Бориспіль", Іллічівський морський торговельний порт.

"Центренерго" експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7550 МВт. Державі в особі НАК "Енергетична компанія України" належить 78,3% акцій "Центренерго".

На початку вересня стало відомо, що виконувачем обов'язків генерального директора "Центренерго" став Олег Коземко.

Нагадаємо, згідно з оновленим графіком приватизації на поточний рік, ФДМУ запланував продаж 68,29% ПАТ "Центренерго" на грудень (після прийняття Кабміном рішення про приватизацію та/або передачу пакета акцій до ФДМУ). Решта 10% буде на тих же умовах виставлено на продаж на місяць раніше - в листопаді.

Як заявляв глава ФДМУ Ігор Білоус, "Центренерго" почнуть продавати не раніше ІІ кварталу 2016 р.