ua en ru

Конкретної стратегії по Донбасу у європейців немає, - Логвинський

Конкретної стратегії по Донбасу у європейців немає, - Логвинський Фото: Георгій Логвинський

Ряд європейських політиків вважає, що потрібно тиснути на Україну

В Європі відсутня єдина стратегія щодо врегулювання конфлікту на Донбасі. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів віце-президент ПАРЄ, народний депутат Георгій Логвинський.

"Конкретної стратегії по Донбасу у європейців немає. Є думка певної групи осіб. Аж до того, що французький депутат, який поїхав у Крим на питання: "Чому ви не взяли в України офіційний дозвіл на поїздку на півострів, коли про це вас просив МЗС Франції і ви в'їхали туди абсолютно легально?" відповіла: "А я в Україну не в'їжджала, я в'їжджала в Крим", - заявив Логвинський.

За його словами, як правило, таких радикально налаштованих депутатів мало. Однак у європейських політичних колах побутує думка, що треба тиснути на Україну.

"За їхньою версією питання Криму знятий, на Донбасі - внутрішній конфлікт, в Україні сталася революція і далі всі відомі нам казки. Існує інша думка, про те, що за останні 100 років ми не знаємо ні одного замороженого конфлікту, який би зважився. Але прихильники залишити все як є, кажуть, мовляв, так краще, так само людей не вбивають. У цьому плані існують першим пунктом вибори. Але по суті це шлях легітимізації злочинців. Ми намагаємося донести європейцям, що це питання не суто внутрішній України, але питання міжнародної безпеки", - підкреслив депутат.

Нагадаємо, Георгій Логвинський також розповів про те, що зняття санкцій ПАРЄ проти Росії спричинить "ефект доміно".