ua en ru

Конгресмени США обговорять заходи щодо стримування агресії РФ

Конгресмени США обговорять заходи щодо стримування агресії РФ Фото: конгресмени США обговорять заходи щодо стримування агресії РФ

Для боротьби з російською агресією США планують виділити 3,4 млрд доларів

Російська агресія буде головним питанням засідання Комітету палати представників США по збройним силам, яке заплановано на 27 квітня. Про це повідомляє газета The Hill.

Як повідомляється, на засіданні буде обговорюватися законопроекті про бюджет на забезпечення нацбезпеки на 2017 рік, багато заходів "будуть спрямовані на стримування Росії".


"У нас є кошти на те, щоб розмістити війська в різних частинах Східної Європи, а це головне - мати присутність в регіоні, щоб продемонструвати підтримку нашим союзникам", - заявив члена комітету, конгресмен Адам Сміт.

Як повідомляється, головним заходом щодо стримування Росії в законопроекті є ініціатива "зміцнення європейської безпеки", на яку виділяються 3,4 млрд доларів, що в чотири рази перевищує обсяг фінансування цієї програми в 2016 році.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у ході візиту до Німеччини президент США Барак Обама обговорить з канцелом Німеччини Ангелою Меркель мирне врегулювання конфлікту на Донбасі і відносини з Російською Федерацією.