ua en ru

Конгресмени-республіканці відкинули план Обами щодо скорочення дефіциту бюджету США на 3 трлн дол

Лідер республіканської більшості в сенаті конгресу США Мітч Макконнелл розкритикував оприлюднену сьогодні Президентом Бараком Обамою програму по скороченню бюджетного дефіциту шляхом скорочення витрат і збільшення податків, назвавши пропозиції глави Білого дому "масованим збільшенням податків".
На думку Макконнелла, ініціатива Президента не стане рецептом зі стимулювання економічного зростання або збільшення числа робочих місць і навіть не призведе до значного скорочення бюджетного дефіциту.
Такої думки в цілому дотримується вся опозиційна партія: як заявив член палати представників від штату Техас республіканець Кевін Брейді, незважаючи на можливість знаходження компромісу щодо скорочення дефіциту бюджету, сьогоднішня ініціатива Обами буде відкинута як опозицією, так і американським народом.
Таким чином, республіканці фактично сказали "ні" пропозиції правлячої партії, передає Reuters.
Нагадаємо, раніше сьогодні Обама представив план збору додаткових податків на суму в 1,5 трлн дол. протягом найближчих 10 років. В цілому глава Білого дому пропонує скоротити дефіцит федерального бюджету приблизно на 3 трлн дол. протягом десятиліття, тобто додаткові податкові надходження повинні забезпечити половину передбачуваної суми скорочень.