ua en ru

У Конгресі заявили Трампу, що в погіршенні відносин США та Росії винен Путін

У Конгресі заявили Трампу, що в погіршенні відносин США та Росії винен Путін Фото: Дональд Трамп (flickr.com/whitehouse)

Сенатори розкритикували сьогоднішню заяву Трампа про винних у ситуації з РФ

У погіршенні відносин між США і Росією винен російський президент Володимир Путін, а не Конгрес. Про це сьогодні заявили кілька американських сенаторів, прокоментувавши заяву Дональда Трампа, передає The Washington Post.

Зокрема, сенатор-республіканець Джеф Флейк заявив, що не згоден із заявою Трампа про вину Конгресу в погіршенні відносин з РФ. У той же час сенатор Джон Маккейн прямо звинуватив у цьому президента Росії.

"Ви можете подякувати Путіну за те, що він напав на нашу демократію, вторгся до сусідніх країн і погрожував нашим союзникам", - зазначив Маккейн у Twitter.

Крім того, сенатор-демократ Марк Уорнер вважає, що такими заявами Трамп показує своє нерозуміння ситуації. Раніше Уорнер також покладав провину за погіршення відносин між країнами на Путіна.

Зазначимо, раніше Трамп заявив, що відносини США з Росією знаходяться на надзвичайно низькому і небезпечному рівні.

"Наші відносини з Росією знаходяться на надзвичайно низькому і небезпечному рівні. Ви можете подякувати за це Конгресу, тим самим людям, які не можуть дати нам систему охорони здоров'я", - підкреслив Трамп.