ua en ru

У конгресі США підтримали заборону фінансувати відновлення Сирії

У конгресі США підтримали заборону фінансувати відновлення Сирії Фото: конгрес США (clayhiggins.house.gov)

У комітеті з міжнародних справ наголосили, що гроші від США будуть, коли Сирією перестане керувати Асад

Палата представників американського конгресу схвалила закон, згідно з яким США забороняється допомагати у відновленні інфраструктури на територіях, підконтрольних уряду сирійського лідера Башара Асада. Про це повідомляється на сайті комітету з міжнародних справ.

Так, глава міжнародного комітету палати представників Ед Ройс підкреслив, що законопроект з'явився у важкий момент, коли після семи років громадянської війни "руйнування, спровоковані режимом Башара Асада і його союзниками, стали катастрофічними". Він заявив, що іранці "продовжують сектантські етнічні чистки", а "російські літаки продовжують скидати бомби на госпіталі".

"Поки йде ця різанина, представники Сирії, Ірану та Росії просять міжнародне співтовариство виділити гроші на реконструкцію. Вони їх тут не знайдуть!" - цитує прес-служба комітету Ройса.

Він також додав, що США не будуть допомагати будувати інфраструктуру, якою буде користуватися "Хезболла".

"Було б нерозумно дати використати гроші уряду США для стабілізації і реконструкції на територіях під контролем нелегітимного Асада і його поплічників. Ми не збираємося допомагати будувати інфраструктуру, якою буде користуватися "Хезболла", іранський Корпус вартових (ісламської, - ред.) революції і формування, завербовані і оплачувані іранським режимом", - додав глава комітету.

Ройс підкреслив, що США будуть виділяти кошти лише тоді, коли Сирією перестане керувати Асад.

"Ми зацікавлені в стабільній і захищеній - і не небезпечній - Сирії у перспективі. Але поки цього не сталося, я прошу членів комітету з міжнародних справ приєднатися у намірі не дати американські гроші в руки Асада і його союзників", - резюмував чиновник.

Нагадаємо, раніше в ООН повідомляли, що допомоги потребують 13 мільйонів сирійців, які постраждали від збройного протистояння.