ua en ru

У Конгрес США внесли новий законопроект щодо санкцій проти Росії та Ірану

У Конгрес США внесли новий законопроект щодо санкцій проти Росії та Ірану Фото: засідання Конгресу США (roskam.house.gov)

Члени Демократичної партії внесли в Палату представників новий проект закону

Члени Демократичної партії в Палаті представників Сполучених Штатів Америки (США) внесли новий законопроект щодо санкцій відносно Ірану та Російської Федерації (РФ). Про це повідомляє Reuters.

"Демократи в Палаті представників США представили нову версію законопроекту про санкції проти РФ і Ірану в середу, сподіваючись змусити президента США Дональда Трампа підтримувати жорстку лінію проти Москви", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, прагнучи змусити республіканців дозволити голосування, демократи в Комітеті у закордонних справах Палати представників представили законопроект без змін від того, який пройшов голосування в Сенаті 15 червня, однак не був поставлений на голосування в Палаті представників через процедурні питання.

Так, поки не відомо, чи підтримає Палата представників новий документ. Відзначається, що внесенням законопроекту можливо вдасться уникнути процедурних нюансів в Конгресі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Білому домі заявили про порушення при ухваленні закону про санкції проти РФ. Повідомлялося, що законопроект про введення нових санкцій проти Росії був прийнятий сенатом США з процедурними порушеннями, тому зараз законопроекту, який розширює санкції проти Москви і Тегерана, а також обмежує президента США в тому, що стосується їх скасування, за фактом немає.

Законопроект, який передбачає подальше розширення санкцій щодо Росії та Ірану, а також дозволяє конгресу блокувати в майбутньому будь-які кроки президента США Дональда Трампа за зняття будь-яких санкцій з Москви і Тегерана був прийнятий верхньої палатою конгресу США 15 червня.