ua en ru

Конгрес США звернув реформу охорони здоров'я, ініційовану Обамою

Палата представників конгресу США скасувала реформу охорони здоров'я, ініційовану Президентом США Бараком Обамою ще в його перший президентський термін. За скасування реформи проголосували 299 конгресменів, жоден республіканець не висловився на підтримку ініціативи глави Білого дому, передає телеканал Fox News.

Це 37-я спроба нижньої палати американського парламенту відмовитися від реформи охорони здоров'я. Тепер документ буде направлено на розгляд до сенату, де більшість належить демократам. Прихильники президента США називають зусилля республіканців у спробі згорнути ініціативу марною тратою часу і підозрюють їх у одержимості.

Нагадаємо, реформа охорони здоров'я була ключовим пунктом передвиборної кампанії Обами в 2008 р. Підготовку до її реалізації 44-й президент Сполучених Штатів почав навесні 2009 р., після перемоги на виборах.

Проте практично з самого початку надзвичайно складні перетворення зіткнулися з опозицією Республіканської партії і незалежних активістів. Вони оскаржували різні положення реформи, ключовим ж було питання про необхідність обов'язкового медичного страхування.

Вищий судовий орган США визнав реформу законною. Передбачається, що вона завершиться до 2020 р.