ua en ru

Конгрес США зможе проголосувати за надання допомоги Україні не раніше 24 березня

У зв'язку з розбіжностями серед Республіканської партії конгрес США, швидше за все, почне голосування з питання надання допомоги Україні не раніше 24 березня,

У зв'язку з розбіжностями серед Республіканської партії конгрес США, швидше за все, почне голосування з питання надання допомоги Україні не раніше 24 березня, передає Associated Press.

Сенат конгресу йде на канікули, які триватимуть з 15 по 23 березня. Як очікується, до цього часу сенатори не будуть проводити голосування по законопроекту, який передбачає надання Україні фінансової допомоги у розмірі 1 млрд дол. у формі кредитних порук, а також санкції щодо Росії і реформу МВФ. Винесення проекту на голосування було заблоковано чотирма учасниками Республіканської партії. При цьому раніше спікер нижньої палати конгресу Джон Бейнер закликав своїх однопартійців у сенаті схвалити законопроект, за який раніше проголосувала палата представників.

Однак багато республіканці не схвалюють реформу МВФ, яка, на їх думку, становить ризик для американських платників податків. Разом з тим інші республіканці відзначають, що ця реформа буде сприяти швидкому надання фінансової допомоги Україні.
Інше заперечення у Республіканської партії викликало те, що фінансувати проект допомоги Україні планується з допомогою коштів, витрачених на військові потреби.