ua en ru

Конгрес США підтримав податкову реформу Трампа

Конгрес США підтримав податкову реформу Трампа Фото: Конгрес США (roskam.house.gov)

За законопроект проголосували 227 конгресменів, 203 - висловилися проти

Палата представників Конгресу США на засіданні у вівторок, 19 грудня, ухвалила остаточний текст законопроекту щодо податкової реформи. Про це повідомляє DW.

За цей законопроект проголосували 227 конгресменів, 203 - висловилися проти.

Як зазначає видання, ухвалений законопроект передбачає зокрема зниження податкової ставки для бізнесу з нинішніх 35% до 21%.

Причім нові норми стосуватимуться не лише корпорацій та фірм, законом змінюється шкала оподаткування і для решти американських платників податків.

Тепер законопроект надійде до Сенату, де його мають розглянути цього ж дня.

Видання зазначає, що республіканці мають у Сенаті лише незначну більшість - 52 на 48, а сенатор-республіканець Джон Макейн не братиме участі у голосуванні за станом здоров'я, тож вирішальним може стати голос віце-президента США Майка Пенса, який налаштований довести до успіху податкову реформу.

Податкова реформа вважається найважливішим економічним проектом Дональда Трампа й активно підтримується представниками бізнесу, водночас демократи вказують на те, що найбільше від неї виграють великі корпорації та заможні американці.

Нагадаємо, 16 грудня конгресмени США у нижній та верхній палаті парламенту домовилися щодо узгодженого законопроекту, який має провести наймасштабнішу податкову реформу в Сполучених Штатах Америки за останні 30 років.