ua en ru

Конгрес США отримав докази приховування ФБР злочинів Клінтон, - джерела

Конгрес США отримав докази приховування ФБР злочинів Клінтон, - джерела Фото: Хіларі Клінтон (flickr.com/iprphoto)

За даними джерел, ФБР покривало службове листування Клінтон через власний поштовий сервер

Американський Конгрес отримав докази того, що Федеральне бюро розслідувань США приховувало злочини колишнього держсекретаря Хілларі Клінтон, яка використовувала власний поштовий сервер для секретного листування, передає The Hill з посиланням на представників Республіканської партії в ключових комітетах Конгресу.

За словами джерел, Конгрес отримав докази порушення законів з боку Клінтон, коли вона та її помічники передавали секретну інформацію через власний поштовий сервер. Крім того, вдалося отримати докази того, що один з ключових свідків у цій справі дав неправдиві свідчення. Саме цей свідок стер архів повідомлень Клінтон після того, як конгресмени вимагали надати до нього доступ. При цьому ФБР не висувало проти нього звинувачення за ці свідчення, а надало імунітет.

Також повідомляється, що ФБР готувало заяви про відсутність ознак злочинів з боку Клінтон, коли розслідування відносно неї ще тривало. Крім того, аналіз рішень по справі колишнього держсекретаря привів до висновку, що бюро покривало Клінтон, зокрема, редактирувавши секретні дані, які пройшли через її сервер, щоб не допустити кримінальних звинувачень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Конгресі США почали розслідування щодо Клінтон, яка на посаді держсекретаря використовувала особистий поштовий сервер для службового листування.