ua en ru

Конфлікт у Нагірному Карабасі: у Росії заявили про найманців з Лівії та Сирії

Конфлікт у Нагірному Карабасі: у Росії заявили про найманців з Лівії та Сирії Фото: будівля МЗС РФ (flickr.com mfarussia)

Росія отримала свідчення про нібито перекидання найманців з Сирії та Лівії в зону нагірно-карабаського конфлікту. Найманців нібито перекидають для безпосередньої участі в бойових діях між Вірменією та Азербайджаном.

Про це йдеться в заяві Міністерства закордонних справ Росії.

"Глибоко стурбовані цими процесами, які ведуть не тільки до ще більшої ескалації напруженості в зоні конфлікту, а й створюють довготривалі загрози для безпеки всіх країн регіону", - заявили в російському МЗС.

Однак в Росії не уточнили, яка саме зі сторін конфлікту залучає іноземних найманців до бойових дій в Нагірному Карабасі.

"Закликаємо керівництво зацікавлених держав вжити дієвих заходів щодо недопущення використання іноземних терористів і найманців у конфлікті і до їх негайного виведення з регіону", - додали в МЗС РФ.

Як відомо, ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном сталася вранці 27 вересня. Збройні сили Азербайджану перейшли в наступ вздовж всієї лінії нагірно-карабаського конфлікту, заявивши про наміри завершити вірменську окупацію. У Єревані наступ Азербайджану назвали оголошенням війни.

Нагадаємо, раніше Вірменія звинуватила Туреччину у перекиданні близько 4 тисяч своїй найманців в зону нагірно-карабаського конфлікту. В Азербайджані заперечили цю інформацію, водночас заявивши, що найманців залучає саме Вірменія.