ua en ru

Конфлікт на Донбасі - один з головних каменів спотикання у відносинах з РФ, - Штайнмаєр

Конфлікт на Донбасі - один з головних каменів спотикання у відносинах з РФ, - Штайнмаєр Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр (European Union 2016 - European Parliament)

Штайнмаєр наголосив, що будучи главою МЗС Німеччини, він приділяв багато часу реалізації Мінська

Конфлікт на Донбасі - один з головних каменів спотикання у відносинах Німеччини з Російською Федерацією. Про це заявив президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр в інтерв'ю "Комерсанту".

"Конфлікт на Донбасі, безсумнівно, являє собою один з головних каменів спотикання і в німецько-російських відносинах", - заявив він.

Крім того, Штайнмаєр наголосив, що будучи міністром закордонних справ Німеччини він приділяв багато часу досягненню і реалізації мінських домовленостей.

Він також заявив про необхідність реагувати на серйозні ініціативи і ґрунтовно вивчати їх шанси, зокрема, з точки зору можливих компромісів щодо сформульованих Україною уявлень про залучення сил ООН в ситуацію на Донбасі.

Разом з тим, Штайнмаєр заявив, що ці "конкретні питання оперативної політики" не будуть стояти в центрі уваги його зустрічей в Москві, оскільки це справа нового уряду Німеччини.

Нагадаємо, раніше Штайнмаєр заявляв, що Німеччина не буде замовчувати розбіжності з РФ через Україну.