ua en ru

Конфлікт з учасниками блокади Криму на Чаплинці врегульовано

Конфлікт з учасниками блокади Криму на Чаплинці врегульовано Фото: блокада Криму

Силовики і учасники акції залишили зону можливого ураження

Керівник Бюро протидії наркозлочинності Ілля Ківа запевнив, що конфлікт між силовиками і учасниками блокади Криму на Чаплинці врегульовано. Про це повідомляє видання "Апостроф".

"Конфлікт вже врегульовано. Конфлікт полягав у тому, що активісти перебували в зоні можливого ураження при падінні пошкодженої електроопори, за якою зараз подається електрика в 350 тисяч Вольт. Зона ураження -півкілометра. Вітер піднімається і опора може впасти. Щоб уникнути людських жертв було поставлено і виконано завдання по висновку протестувальників із зони поразки", - цитує Ківу співтовариство Євромайдан в Facebook.

Він повідомив, що зараз і силовики і учасники акції залишили зону можливого ураження. До пошкоджених опор ЛЕП підійшли співробітники "Укренерго", які повинні провести заземлення. Інші роботи, працівники енергокомпанії проводити не будуть.

Як повідомляється, озброєні правоохоронці зняли оточення. Очевидці повідомляють, що коли вони покидали місце події, учасники акції скандували їм у слід: "Слава Україні!".

Цю інформацію в Facebook підтверджує журналіст Осман Пашаєв.

"На Чаплинці обидві сторони конфлікту відійшли від електроопор", - написав він.

Наголошується, що активісти блокади Криму встановили недалеко від електроопор намет і не мають наміру розходитися.

Нагадаємо, на кордоні з Кримом відбулися зіткнення між учасниками блокади і Нацгвардією.