ua en ru

На компроміс по Brexit Євросоюз дав Великій Британії три дні

На компроміс по Brexit Євросоюз дав Великій Британії три дні Фото: вихід Британії з ЄС (pixabay.com)

До кінця саміту ЄС в Брюсселі переговори повинні перейти на другу фазу

Уряд Великої Британії отримало від Європейського союзу (ЄС) час до кінця тижня для досягнення компромісу щодо виходу з ЄС (Brexit). Про це сказав представник Єврокомісії, передає Deutsche Welle.

Джерело в Єврокомісії також спростовує чутки про те, що терміни переговорів по Brexit будуть продовжені. До кінця саміту ЄС в Брюсселі який, пройде 14 і 15 грудня, переговори повинні перейти на другу фазу.

"Наша робочий тиждень включає в себе неділю, і ми готові в будь-який момент прийняти прем'єр-міністра Терезу Мей, як тільки британська сторона буде готова", - сказало джерело в Єврокомісії.

Переговори по Brexit активно тривають з червня 2017 року. Лондон досі не домовився про фінансовий угоді за розміром виплати Великобританії в бюджет ЄС. Також до кінця не вирішене питання про кордон між Північною Ірландією і членом ЄС Ірландією.

Нагадаємо, 1 грудня 2017 року президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що ЄС відмовиться від вимоги до Великобританії про переговори по переходу після Brexit і про майбутнє торговому пакті, якщо Ірландія не прийме пропозицію Лондона з прикордонних угод з Північною Ірландією.