ua en ru

Безпековий компонент Мінська неможливо виконати без миротворчої місії на Донбасі, - Порошенко

Безпековий компонент Мінська неможливо виконати без миротворчої місії на Донбасі, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (flickr.com poroshenkopetro)

Порошенко провів зустріч з Меркель та Макроном

Безпековий компонент мінських угод неможливо виконати без повноцінної миротворчої місії на окупованому Донбасі. Про це заявив президент України Петро Порошенко за результатами зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Безпековий компонент мінських угод неможливо виконати без повноцінної миротворчої місії на окупованому українському Донбасі", - заявив Порошенко, зазначивши, що і Меркель, і Макрон підтримують цю позицію.

Крім того, Порошенко заявив, що у ході зустрічі обговорювалася ескалація напруженості бойових дій з боку Російської Федерації проти українських військ.

"Ми чітко оголошуємо і наполягаємо на тому, щоб перемир'я, оголошене перед Великоднем, російськими терористичними військами ретельно дотримувалося. Ми обговорили можливі наші кроки і імплементацію мінських угод", - зазначив Порошенко.

Підхід до ЗМІ. Аахен, Німеччина

Під час тристоронньої зустрічі з Emmanuel Macron та Angela Merkel у німецькому Аахені проінформував європейських лідерів про ескалацію Росією військових дій на Сході України. Ми наполягаємо на дотриманні перемир’я на території окупованому Донбасі. Практика показує, що безпековий компонент Мінських домовленостей неможливо виконати без введення повноцінної миротворчої місії ООН на окупованій території Донецької та Луганської областей. Дякую канцлеру Німеччини та Президенту Франції за підтримку цієї позиції.

Опубліковано Петром Порошенком 10 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко анонсував зустріч "нормандської четвірки" найближчим часом.