ua en ru

Зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися найближчим часом у Парижі, - Порошенко

Зустріч лідерів "нормандської четвірки" може відбутися найближчим часом у Парижі, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко провів зустріч з Меркель та Макроном

Зустріч лідерів "нормандської четвірки" (Україна, Франція, Німеччина, Російська Федерація) може відбутися найближчим часом у Парижі (Франція). Про це заявив президент України Петро Порошенко за результатами зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном.

"Ми знаємо, що 18 і 23 травня відбудуться зустрічі з Путіним у Ангели Меркель і Еммануеля Макрона і ми чітко узгодили кроки, той порядок денний, який ми маємо зробити, для того щоб найближчим часом провести засідання у нормандському форматі. Найбільш вірогідно, це може відбутися в Парижі і ми чекаємо, щоб якісно підготувати порядок денний, щоб забезпечити ефективні переговори в зазначеному форматі", - заявив він.

Підхід до ЗМІ. Аахен, Німеччина

Під час тристоронньої зустрічі з Emmanuel Macron та Angela Merkel у німецькому Аахені проінформував європейських лідерів про ескалацію Росією військових дій на Сході України. Ми наполягаємо на дотриманні перемир’я на території окупованому Донбасі. Практика показує, що безпековий компонент Мінських домовленостей неможливо виконати без введення повноцінної миротворчої місії ООН на окупованій території Донецької та Луганської областей. Дякую канцлеру Німеччини та Президенту Франції за підтримку цієї позиції.

Опубліковано Петром Порошенком 10 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко 9-10 травня 2018 року перебуватиме з робочим візитом у Німеччини.