ua en ru

Комплексну програму відновлення Донбасу потрібно продумати вже зараз, - Новинський

Комплексну програму відновлення Донбасу потрібно продумати вже зараз, - Новинський Фото: Вадим Новинський (opposition.org.ua)

Крім того, Новинський вважає, що треба законодавчо закріпити мораторій на втручання політиків у гуманітарні питання

Народний депутат з фракції "Опозиційний блок" закликав вже зараз продумати комплексну програму відновлення Донбасу. Про це політик написав у своєму блозі.

В першу чергу він вважає, що необхідно законодавчо закріпити мораторій на втручання політиків у гуманітарні питання.

Також, за словами політика, вже зараз необхідно продумати комплексну програму відновлення Донбасу і програму пріоритетного розвитку галузей економіки, актуальних для Донбасу.

Ще одним важливим кроком Новинський назвав введення миротворців і до проведення виборів на Донбасі створення міжнародної адміністрації для управління процесом за участю представників держав – членів Радбезу ООН.

Крім того, він вважає, що громадяни, які живуть на території, тимчасово не підконтрольній Україні, після повернення цього контролю повинні отримати повне виборче право і приймати участь у виборах до Верховної ради і президента України.

Нагадаємо, раніше Новинський заявив, що жоден із кандидатів у президенти України не представив сьогодні виборцю програму для врегулювання ситуації на Донбасі.