ua en ru

Комплексна держекспертизи проекту будівництва Біланівського ГЗК запланована на 2016

Комплексна держекспертизи проекту будівництва Біланівського ГЗК запланована на 2016 Фото: Беланівський ГЗК

Участь в експертизі прийме Мінекології та всі необхідні держструктури

Проведення комплексної державної експертизи проекту будівництва Біланівського гірничо-збагачувальний комбінат (Полтавська область) заплановано на 2016. Про це на прес-конференції повідомив директор підприємства Юрій Химич.

За його словами, експертиза проводитиметься під патронатом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

"Участь в експертизі прийме Мінекології та всі необхідні держструктури. Якщо проект буде затверджено, то ми зможемо почати будівництво кар'єра",- сказав Хіміч.

Він зазначив, що через застосування нових технологій видобутку руди площа майбутнього комбінату зменшено з 6 тис. га до 2,5 тис. га.

"У зв'язку з цим під відселення потраплять тільки два села - Базалуки та Бондарі. Там зареєстровано 488 осіб. Це 259 домогосподарств. Зазначу, що Бондарі почнемо переселяти тільки з десятого року роботи ГЗК. Від частини жителів ми вже отримали заяви на відселення..."- сказав Хіміч.

Він також розповів, що у зв'язку з планованим будівництвом комбінату планується перенесення залізничної гілки "Кременчук - Полтава" від станції

Потоки до Нової Галещины, а автодорогу "Кременчук - Полтава" більше не планується переносити.

Нагадаємо,

Для будівництва Біланівського ГЗК необхідно буде відселити близько 10 сіл під Кременчуком.

Жителям сіл обіцяють компенсувати всі пов'язані з переселенням витрати і, за їх бажанням, надати квартиру або побудувати окремий будинок.

Беланівського ГЗК заснований 7 грудня 2009 року.