ua en ru

Компанія Walt Disney має намір придбати 21th Century Fox за більш ніж 52 млрд доларів

Компанія Walt Disney має намір придбати 21th Century Fox за більш ніж 52 млрд доларів Фото: Walt Disney (thewaltdisneycompany.com)

На основі каналів Fox News і Fox Sports буде створена нова компанія

Компанія Walt Disney має намір придбати активи 21th Century Fox за 52,4 млрд доларів. Про це повідомляє Reuters.

"Walt Disney уклав угоду з купівлі кіно, телебачення та міжнародного бізнесу від Rupert Murdoch's Twenty-First Century Fox Inc за 52,4 млрд доларів акцій, оскільки найбільша в світі розважальна компанія шукає ще більші можливості для боротьби зі зростаючими цифровими конкурентами Netflix Inc і Amazon.com Inc", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в рамках угоди Walt Disney стане власником кіностудії 20th Century Fox, каналів FX і National Geographic, а також 39% акцій телеканалу Sky.

Зазначається, що на основі каналів Fox News і Fox Sports, що не увійшли в угоду, буде створена нова компанія. Крім того, ця операція ще повинна дістати схвалення американських регуляторів.

Так, 21th Century Fox заявляє, що угоду планують провести шляхом обміну акцій, без грошового компонента. Акціонери Fox отримають 0,2745 акції Disney на кожний цінний папір, що їм належнить.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американська кінокомпанія Disney планує запустити власний стрімінговий сервіс і відмовитися від послуг платформи Netflix.