ua en ru

Компанія SpaceX запустила ракетоносій Falcon 9

Компанія SpaceX запустила ракетоносій Falcon 9 Фото: SpaceX

Запуск був здійснений з космодрому військово-повітряних сил США

Американська космічна компанія SpaceX зупустила ракетоносій Falcon 9 з вантажним космічним кораблем Dragon. SpaceX вела трансляцію запуску в Youtube.

Як повідомляється, ракета доставить близько 2,6 тонн вантажу, у тому числі провізію, матеріали для досліджень і технічне обладнання

"SpaceX CRS-14 - це 14-я місія з 20-ти на МКС. Dragon доставить близько 2,6 тонн вантажу, у тому числі провізію, матеріали для досліджень і технічне обладнання", - йдеться в повідомленні.

Так, запуск був здійснений з космодрому військово-повітряних сил США на мисі Канаверал у штаті Флорида. Відзначається, що Dragon повернеться на Землю через місяць.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що SpaceX здійснює п'ятий за рахунком запуск супутників IridiumNEXT з допомогою ракети Falcon 9.

Попередні чотири успішні місії SpaceX випустили 40 супутників з січня 2017 року, останній раз - в грудні. 29 березня прес-служба SpaceX повідомила в Twitter, що все готово для запуску супутників IridiumNEXT з допомогою ракети Falcon 9 з авіабази Ванденберг в Каліфорнії.