ua en ru

Компанія батька Мішалова отримала 71,5 млн гривень на ремонт Центрального мосту в Дніпрі

Компанія батька Мішалова отримала 71,5 млн гривень на ремонт Центрального мосту в Дніпрі Фото: В'ячеслав Мішалов (Днепр Час)

За даними ЗМІ, ТОВ "Завод Майстер-профі" був єдиним учасником конкурсу

Компанія ТОВ "Завод Майстер-профі" бізнесмена Дмитра Мішалова, батька секретаря Дніпровського міської ради В'ячеслава Мішалова, виграла тендер на 71 584 399 гривень 20 копійок на додаткове фінансування капітального ремонту мосту №2 в Дніпрі, оголошений департаментом благоустрою та інфраструктури Дніпровського міськради. Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на дані Prozorro.

Раніше фірма батька секретаря міськради В'ячеслава Мішалова отримала 177,7 млн грн на ремонт цього ж мосту. Таким чином, зазначає видання, загальна сума коштів, виділених з міського бюджету Дніпра на капітальний ремонт Центрального мосту, склала 249 000 000 гривень.

За даними ЗМІ, ТОВ "Завод Майстер-профі" був єдиним учасником конкурсу, таку вимогу було зазначено в умовах тендеру. В обґрунтуванні необхідності проведення додаткових робіт сказано, що потреба в додатковому фінансуванні виникла в результаті "непередбачених обставин". Крайнім терміном виконання робіт зазначено 31 грудня 2017 року.

alt

Раніше заступник мера Дніпра Михайло Лисенко, відповідальний за капітальний ремонт об'єкта, заявляв, що необхідності в дофінансуванні робіт на Центральному мосту немає.

Мер Дніпра Борис Філатов запевняв, що якщо компанія "Майстер-Профі", що належить батькові секретаря міської ради Дніпра В'ячеслава Мішалова, не вкладеться в обумовлені терміни реконструкції, то компанія буде замінена на іншого підрядника.

"Знаєте, його (Мішалова, - ред.) татусь приходить і каже: "А ось ми тут розібралися з мостом, треба ще додатково 67". Я кажу: "Так, зібрали документи – до побачення!". На наступний день 67 перетворилося на 30", – розповідав Філатов журналістам у червні 2017 року.

Як писали ЗМІ, з тендером на роботи з капітального ремонту Нового мосту в Дніпрі пов'язаний один з найгучніших корупційних скандалів останніх років. Загалом на конкурс подали заявки шість підприємств, чотири з них до конкурсу Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровського міськради не допустив "з формальних причин".

В результаті тендер виграла компанія "Завод Майстер-Профі" батька секретаря Дніпровського міськради В'ячеслава Мішалова. При цьому протягом року після обрання В'ячеслава Мішалова секретарем міськради фірми його батька Дмитра Мішалова виграли міські тендери майже на півмільярда гривень.

Ремонт Центрального мосту в Дніпрі був початий в березні 2017 року.