ua en ru

Андрій Адамовський та Олександр Грановський намагаються відібрати у Arricano ТРЦ SkyMall

Представники компаній Arricano і Dragon Capital заявили, що їхні партнери по ТРЦ SkyMall - Андрій Адамовський і його права рука, депутат КМДА - Олександр Грановський, намагаються не допустити реалізацію в Україні рішення Лондонського суду і по суті - відібрати у Arricano ТРЦ SkyMall. Про це вони заявили на прес-конференції 5 вересня.

Представники компаній Arricano і Dragon Capital заявили, що їхні партнери по ТРЦ SkyMall - Андрій Адамовський і його права рука, депутат КМДА - Олександр Грановський, намагаються не допустити реалізацію в Україні рішення Лондонського суду і по суті - відібрати у Arricano ТРЦ SkyMall. Про це вони заявили на прес-конференції 5 вересня.

За словами представників компаній, для цього вони використовують адміністративний ресурс і шахрайські схеми з державним реєстром майнових прав, а також банк "Південний".

У кінці серпня 2014 року Arricano Real Estate plc виграла в Лондонському міжнародному арбітражному суді право викупу пакета акцій у розмірі 50,03% холдингової компанії ТРЦ Sky Mall. Компанія має намір приступити до реалізації рішення у максимально короткі строки, 26 серпня 2014 року відповідне повідомлення з'явилося на AIM Лондонської фондової біржі, де котируються акції Arricano Real Estate plc .

Володимир Тимочко, Партнер Dragon Capital, компанії, що управляє інвестиційним фондом Dragon Ukrainian Properties & Development Plc (DUPD, акціонер Arricano Real Estate Plc), зазначив: "У Лондоні ми отримали право викупити Стокман в Ассофите. Наші опоненти, розуміючи, що не мають шансів скасувати аппелляцию або перемогти в судах, тому роблять дії, які позбавляють сенсу рішення Лондонського суду".

На початку вересня сторона А. Адамовского змінила власника компанії "Призма Бета" (керуюча компанія ТРК) і передала проект банку "Південний". Ярема Ковалів, в. о. Генерального директора Arricano повідомив, що 3 вересня 2014 стало відомо, що 100% корпоративних прав та юридична адреса "Призма Бета" (керуюча компанія ТРЦ SkyMall) були переведені з спільної компанії "Ассофит Холдинг Лімітед" на "Файненсиснг енд Інвест Солюшнз Б.В.", не має відношення до Arricano. При цьому, за словами Ковальова, юридична адреса "Файненсиснг енд Інвест Солюшнз Б.В." зареєстрований в Луганську, а її директором є громадянин Туркменістану, якийсь, Сергій Коломієць, про який Arricano раніше нічого відомо не було.

Крім того, як повідомив, Я. Ковалів, 1 вересня 2014 року компанії "Призма Бета" і "Файненсинг енд Інвест Солюшнс Б.В." (Нідерланди) за згодою банку "Південний" на незаконних підставах уклали договір вторинної іпотеки всього ТРЦ Sky Mall. А вже 3 вересня 2014 року Банк зареєстрував на себе право власності на предмет іпотеки (другу чергу ТРЦ і паркінг), чим фактично вивів актив з компанії "Призма Бета".

За словами представників Arricano, ці дії є незаконними, оскільки у процесі оформлення первинної іпотеки ТРЦ SkyMall на банк "Південний" у серпні 2013 року були допущені численні порушення. Зокрема, з 28 на 29 серпня 2013 року, з 1:00 до 6:00 ранку, з Державного реєстру майнових прав зникли записи про кількох арешти на ТРЦ SkyMall, наявність які робило неможливим передачу об'єкта в іпотеку, його продаж і т.д.

При цьому Я. Ковалів зазначив, що банк "Південний" - це структура, дружня Андрію Адамовскиму і компаніїї Стокман. "Одне з перших пропозицій, які надходили від А.Адамовского в процесі переговорів ще в 2009 році про входження в проект Sky Mall, що було подано спільно з банком "Південний", - заявив Я. Ковалів.

Тимочко на прес-конференції публічно звернувся до керівництва банку: "Ми розуміємо, що банк "Південний" зараз може вивести актив і хочемо публічно (і формально) звернутися до Банку - ми готові погасити цей кредит, викупити його із застави і відновити законність як можна швидше".

За словами Тимочко, поки триватимуть судові розгляди, новий незаконний власник і по своїй суті рейдер зробить нову спробу подальшої незаконної передачі прав власності іншої компанії. Тому відповідні структури, в першу чергу Генеральна Прокуратура України, повинні невідкладно відреагувати.

"Ми хотіли б звернути увагу перших осіб країни на цю ситуацію. Ми закликаємо Президента України, прем'єр-міністра, генерального прокурора та міністра внутрішніх справ забезпечити максимально прозорий, справедливий і оперативний розгляд цієї справи. Поки право власності у нас в країні буде порушаться так легко і з участю державних органів, говорити про якісь інвестиції в Україну - безглуздо", - зазначив Тимочко.