ua en ru

Компанії Uber загрожують штрафи і розслідування за замовчування інформації щодо кібератаки

Компанії Uber загрожують штрафи і розслідування за замовчування інформації щодо кібератаки Фото: Uber (Pexels)

Uber намагалася приховати злам хакерами бази даних з інформацією про клієнтів сервісу

Американської міжнародної компанії Uber Technologies Inc. загрожують штрафи і розслідування за замовчування інформації щодо хакерської атаки з крадіжкою даних клієнтів сервісу. Про це повідомляє DW.

"У ряді американських штатів проводять розслідування факту приховання компанією Uber історії зі зломом бази даних клієнтів. У Великобританії сервісу погрожують штрафами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, генеральний прокурор штату Міссурі Джош Холі висунув Uber вимогу проінформувати клієнтів компанії про те, що безпека їх персональних даних може бути під загрозою.

Так, прокуратура штату здійснює перевірку з метою з'ясувати, чи порушувала компанія будь-які закони щодо захисту прав споживачів або захисту персональних даних. Крім того, прокурор вимагає від Uber поліпшити захист персональних даних клієнтів.

У свою чергу, генеральний прокурор штату Массачусетс Мора Хілі заявила, що подала запит у Uber з вимогою надати документи та іншу інформацію, необхідну для розслідування. За її словами, прокуратура "розглядає всі варіанти до кримінальної і цивільно-правової відповідальності" Uber.

Крім того, розслідуванням зловживань з боку Uber займається прокуратура штату Нью-Йорк. За законодавством штату, компанії зобов'язані повідомляти генпрокурора про випадки крадіжок персональних даних. А сенатор США Річард Блументал заявив, що це питання має бути заслуханий на засіданні комітету з торгівлі Сенату США.

Також, про можливість накладання високих штрафів на Uber заявили в офісі спеціального уповноваженого з питань інформації Великобританії, насамперед у зв'язку з тим, що компанія не повідомила британським компетентним органам про злом бази даних.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Uber Technologies Inc. заплатила хакерам в 2016 році, щоб уникнути витоку даних користувачів і водіїв.