ua en ru

Компанії із США і Європи хочуть приватизувати українські енергоактиви, - Демчишин

Компанії із США і Європи хочуть приватизувати українські енергоактиви, - Демчишин Фото: глава Міненерго Володимир Демчишин

У приватизації зацікавлені Shell, Chevron і ExxonMobil

Європейські та американські енергетичні компанії зацікавлені у приватизації українських енергоактивів. Про це перед початком Міжнародної конференції на підтримку України журналістам повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає кореспондент РБК-Україна.

"Багато учасників вчора вже приїхали, і ми ще ввечері з ними говорили. Вони позитивно ставляться до можливості взяти участь у приватизації українських активів. Поки що придивляються, що виставляється, що може бути куплено... Цікавить їх поки що дистрибуція електроенергії, обленерго, облгази, "Центренерго", - заявив Демчишин.

Однак, за його словами, більшість учасників донорської конференції зацікавлені у приватизації таких активів як ГТС, "Енергоатом" і "Укргідро".

"Звичайно, це політичне питання, і на даний момент Україна такі активи до приватизації не розглядає", - сказав Демчишин.

Міністр зазначив, що серед інших у приватизації українських енергоактивів зацікавлені компанії ЕПІ і RWE з Європи, а також Shell, Chevron і ExxonMobil з США.

Нагадаємо, в Києві сьогодні проходить донорська конференція в підтримку України.