ua en ru

Компанії Apple дозволили продавати iРhone 5 в Китаї

У Китаї нарешті почнуть продавати iРhone 5. Місцеві регулятори дозволили Apple, що останнім часом нестримно втрачає популярність у Піднебесній, ще раз битися за перспективний ринок. Про це повідомляє "Росія 24".

Китай - другий за значущістю для Apple ринок після рідного, американського. У США iРhone 5 надійшов у продаж у вересні. У КНР гаджет завезуть в магазини лише в грудні.

У II кварталі частка Apple на китайському ринку смартфонів знизилася удвічі до 10%. Головні покупці "яблучних" пристроїв в Китаї - фанати марки. Більшість звичайних користувачів віддають перевазі дешевшим аналогам на операційній системі Android. Однією з причин, через яку затримка випуску iРhone 5 призвела до істотного спаду продажів, стала відсутність у китайського ринку інтересу до застаріваючих моделей Apple, які коштують дорого і відстають в технологічному плані від конкурентів.

Продавати в КНР будуть два варіанти iРhone 5: A1429, який працює з форматом передачі даних WCDMA і буде підключений до мережі China Unicom, і A1442, створений для роботи з CDMA і China Telecom.

У China Unicom підтверджують інформацію про те, що iРhone 5 надійде в продаж до кінця цього року, а кількість абонентів, що використовують 3G-інтернет, до 2013 р. збільшиться до 100 млн. За підсумками 9 місяців цього року їх було значно менше - 67 млн.

Читайте також: Nokia за 20 днів продала 2,5 млн Lumia 920