ua en ru

Коморовський подякував Яценюка за втілення реформ в Україні

Президент Польщі Броніслав Коморовський в ході зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком подякував останнього за втілення реформ. Про це повідомляє прес-служба партії "Народний фронт".

"Хотів би ще раз підтвердити, що ми з величезною повагою і з величезною симпатією дивимося на досягнення України, в тому числі в частині ухвалення важких рішень, пов'язаних з реформами. Повною мірою цінуємо те, що Україна, в тому числі завдяки Вам, увійшла у фазу втілення, а не лише декларування реформ", - заявив Коморовський.

"Висловлюючи вдячність за можливість виступити в українському парламенті - звернутися з виступом, спрямованим до всього українського народу, хотів би також сказати, що в ньому прозвучало повне розуміння важкої ситуації в Україні, а також повна підтримка процесу важких реформ в Україні, оскільки це відповідає польського досвіду. Нам це вдалося пройти, коли нам було дуже важко, і вдається це нам тому, що у нас було небагато розумних людей", - зазначив Президент.

"Хотів би також сказати, пане прем'єр-міністр, що наше ставлення до України, підтримка її незалежності і територіальної цілісності, підтримка внутрішніх реформ і прозахідного шляху - це не є тимчасова кон'юнктурна політична мода. Для нас успіх України, її внутрішніх реформ, зміцнення незалежності, досягнення успіхів на шляху в Європу - це завдання стратегічної важливості", - підкреслив польський гарант.

Коморовський підкреслив, що поляки добре пам'ятають часи власного всебічного кризи як спадщини посткомуністичної країни.