ua en ru

Коморовський побоюється "поглинання України Росією

Коморовський побоюється "поглинання України Росією Фото: Президент Польщі Броніслав Коморовський

Польський лідер закликав захистити Україну від пограбування її земель Росією

Президент Польщі Броніслав Коморовський побоюється, що Росія може поглинути Україну, зробивши її своєю частиною. Про це польський лідер заявив у розмові для радіо TOK FM, коментуючи своє бачення зовнішньої політики Польщі в питанні України і Росії, передає "Польське радіо".

"З одного боку треба розраховувати на те, що антизахідна політика Росії вигорить і скомпрометує себе. Треба також не дати Росії поглинути Україну, захистити від пограбування Росією її земель", - зазначив глава польської держави.

Він додав, що в польській закордонній політиці не треба впадати в істерику, а займатися своїми справами.

"Польський інтерес полягає в тому, щоб Україна не стала частиною Росії. Тому що якщо вона стане Росією, то буде вже занадто пізно захищати і нашу свободу", - сказав Коморовський.

Броніслав Коморовський додав, що при цьому треба модернізувати польську армію, розвивати ефективну систему оборони Польщі як складову НАТО. Він також підкреслив, що треба рятувати ті анклави співробітництва, які ще залишилися між Польщею і Росією.

Зазначимо, що Польща зміцнює кордон з Росією. Президент Броніслав Коморовський особисто проінспектував роботу пунктів пропуску на кордоні з Калінінградською областю. За його словами, поляки роблять висновки з ситуації, яка склалася в Україні. "Зараз йде робота над посиленням обороноздатності Польщі. Ми готуємо наших прикордонників до будь-якої кризи. Ми також навчаємо наших прикордонників до роботи при загрозі початку війни.", - заявив Коморовський.

Нагадаємо, напередодні Президент Польщі схвалив створення військової бригади з Україною і Литвою.