ua en ru

Коморовський: Буде новий план дій Польщі щодо України

Польща підготує новий план дій щодо України. Про це заявили сьогодні на спільній перс-конференції Президент Польщі Броніслав Коморовський і прем'єр-міністр Дональд Туск, повідомляє "Польське радіо".

Коморовський підкреслив, що такий проект має брати до уваги дійсність після саміту у Вільнюсі та відноситися, як до західного світу, так і України. Президент Польщі повторював, що мета польської закордонної політики щодо Києва - чітка.

"Всі бачать, і постійно повинні пам'ятати, що ці двері для України, доброзичливо, залишаються привідкритими, а Польща, в моїй оцінці ефективно тримає, і буде тримати ногу в цих дверях" - наголосив глава держави.

У свою чергу, як заявив прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, найгірший сценарій для України - це подальша радикалізація демонстрантів у Києві.

"Відмова від насильства, бо насилля чи гострий конфлікт в Україні були б руйнівним для майбутнього України, для наших взаємовідносин, і для процесу наближення України до Європи. - сказав Туск.

Він підкреслив, що Варшава має зберігати добрі взаємини, як з опозицією, так і владою в Україні.

"Наше завдання сьогодні - подбати про те, щоб ця велика гра за майбутнє України, не завершилася якимось драматичним і непередбачуваним фіналом. А це означає гру на кількох фортепіано, тобто якомога інтенсивнішу роботу Європи задля наближення з Україною. І тут Польща має суттєву роль", - підкреслив Туск.

Президент Броніслав Коморовський повідомив, що в найближчі дні може провести розмову з Президентом України .