ua en ru

РФ скасувала заборону на імпорт солі з України

РФ скасувала заборону на імпорт солі з України Фото: РФ дозволила ввезення солі з України

У Росспоживнагляді повідомили, що прийняте рішення про тестове ввезення одиничних партій продукції "Артемсолі" в режимі "єдиного вікна"

Росспоживнагляд, який обмежив ввезення харчової солі українського підприємства "Артемсіль" (Донецька область) на початку 2015 року, дозволив йому поновити постачання своєї продукції в Росію. Про це повідомили джерела газети "Комерсант".

За інформацією видання, поки український виробник, який раніше займав п'яту частину російського ринку, зможе імпортувати в РФ приблизно на третину менше солі, ніж до заборони, а саме - 170 тис. тонн солі щороку.


Джерело "Комерсанта" на ринку солі розповіло про допуск продукції "Артемсолі" з 10 травня і що про це вже поінформована Федеральна митна служба.

У свою чергу в прес-службі Росспоживнагляду повідомили, що прийняте рішення про тестове ввезення одиничних партій солі з зазначеного підприємства в режимі "єдиного вікна" (тобто тільки через митний термінал).

Глава прес-служби "Артемсолі" Юлія Єременко розповіла виданню, що в грудні 2015 року компанія звернулася в Росспоживнагляд за дозволом повернути свою продукцію на російський ринок.

"Ми представили необхідні документи, сертифікати якості, проби солі, але офіційної відповіді від російського відомства ще не отримали", - повідомила вона.

Опитані "Комерсантом" рітейлери також повідомили, що до них поки що не надходили пропозиції про початок поставок продукції "Артемсолі".

Нагадаємо, у січні 2015 року "Росспоживнагляд" призупинив ввезення харчової, а потім і технічної солі виробництва "Артемсолі", яка займала майже 25% російського ринку солі.