ua en ru

Комерційні структури Грузії вже почали рух у напрямку Росії, - Іванішвілі

Прем'єр-міністр Грузії Борис (Бідзіна) Іванішвілі вітав вислови Президента Росії Володимира Путіна про врегулювання відносин з Росією і заявив, що грузинські комерційні структури вже почали взаємодіяти з російським ринком. За його словами, вислови Путіна, що стосуються Грузії, "були обережними і позитивними". Що ж до готовності Росії налагодити економічні відносини з РФ, то, сказав Іванішвілі на прес-конференції в Тбілісі, "комерційні структури Грузії вже почали рух у напрямку Росії".

При цьому, відзначив він, як "розвиватимуться відносини з Росією надалі, сказати і аналізувати зараз дуже складно". За його словами, з боку деяких російських чиновників все ще чутні "неприємні вислови" відносно Грузії, але влада країни не реагує на них і ставиться до них "з терпячістю". Як вважає грузинський прем'єр, "завести грузино-російські відносини в безвихідь було легко, але виходити з неї буде дуже важко".

Він також підкреслив, що, "навіть якщо у політичного керівництва Росії буде бажання відмовитися від визнання Абхазії і Південної Осетії, цей процес буде складним, оскільки у них є своє населення, свій електорат". Разом з тим Іванішвілі висловив упевненість в тому, що "з часом крок за кроком ми врегулюємо відносини з нашим великим сусідом".

Читайте також: Путін не виключає проведення зустрічі з прем'єром Грузії Іванішвілі