ua en ru

У комітеті не запланований розгляд проекту "Про антикорупційний суд" у середу

У комітеті не запланований розгляд проекту "Про антикорупційний суд" у середу Фото: засідання правового комітету (kompravpol.rada.gov.ua)

Замголови комітету зазначив, що підніме питання розгляду проекту на засіданні

Комітет Верховної ради України з питань правової політики та правосуддя на включив до порядку денного засідання середи, 16 травня, розгляд питання про створення Вищого антикорупційного суду. Про це РБК-Україна повідомили у секретаріаті комітету.

"Поки що його в порядку денному немає. Ніякої вказівки від керівництва комітету готувати його на сьогоднішній комітет не було станом на цю хвилину", - розповів заступник керівника секретаріату комітету Ігор Колісник.

Однак заступник голови комітету Леонід Ємець повідомив, що народні депутати запропонують розглянути законопроект під час засідання комітету.

"Сьогодні комітет має його розглядати. Має. Порядок денний формую не я, але я точно буду піднімати питання про розгляд законопроекту "Про антикорупційний суд". Я буду наполягати, щоб питання розглядали сьогодні", - розповів Ємець.

Нагадаємо, спікер ВР Андрій Парубій дав доручення комітету з питань правової політики невідкладно у цю середу завершити огляд всіх правок до проекту закону.

"Хочу відзначити, що занадто затягнулося питання. Тому я зараз даю доручення комітету з питань правової політики, щоб невідкладно вже в цю середу був завершений огляд всіх правок, і на наступному тижні ми перейшли до його розгляду. Там дійсно майже 2 тисячі поправок", - підкреслив голова парламенту.