ua en ru

У комітеті ВР сподіваються на прийняття Радою рішення щодо НКРЕКП наступного тижня

У комітеті ВР сподіваються на прийняття Радою рішення щодо НКРЕКП наступного тижня Фото: НКРЕКП (webscreenshot/google.maps)

Мова йде про "тимчасове законодавче вирішення"

У комітеті Верховної Ради (ВР) з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки сподіваються на прийняття ВР рішення, яке розблоковує роботу Нацкомісії, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і компослуг (НКРЕКП). Про це сьогодні в ході форуму з відновлюваної енергетики заявив в. о. голови комітету Олександр Домбровський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ситуація складна, ми ведемо дуже серйозні політичні консультації з усіма гілками влади. Вчора був зареєстрований один із законопроектів (про внесення змін в закон про НКРЕКП), автором якого є Олексій Рябчин. Незважаючи на таку непросту ситуацію, я думаю, що наступного тижня вдасться знайти рішення", - заявив Домбровський.

За його словами, мова йде про "тимчасове законодавче вирішення", щоб вирішити цю ситуацію на перехідний період і дати можливість запустити по-новому роботу регулятора, і, в результаті, "зробити його більш прозорим, професійним та ефективним".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко підписав указ №390/2017 про звільнення Бориса Циганенко з посади члена Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг.