ua en ru

Комітет ВР рекомендував прийняти в першому читанні закон про фінансовий контроль для запобігання корупції

Комітет ВР рекомендував прийняти в першому читанні закон про фінансовий контроль для запобігання корупції Фото: Верховна Рада

У комітеті відзначили, що відповідає вимогам українського законодавства

Комітету Верховної Ради України (ВРУ) з питань запобігання та протидії корупції рекомендував парламенту прийняти в першому читанні проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо вимог фінансового контролю з метою запобігання корупції". Відповідне рішення комітет прийняв сьогодні на своєму засіданні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Прошу підтримати проект рішення - визнати закон таким, що відповідає вимогам законодавства і рекомендувати парламенту прийняти в першому читанні", - заявив голова комітету Єгор Соболєв.

За його словами, це другий законопроект, який повертає вимогу прозорого електронного декларування активів високопоставлених чиновників.

"Це вже другий законопроект, який ми парламенту рекомендували, який повертає вимогу прозорого електронного декларування активів чиновників. Тепер справа за Верховною Радою", - сказав він.

У той же час заступник голови комітету ВРУ з питань запобігання та протидії корупції Ігор Попов зазначив, що однією з "небезпечних" норм даного законопроекту є вимога декларування доходів півторарічної давності.

"Якщо прийметься цей закон, то у вересні кілька десятків тисяч осіб будуть згадувати всі свої дрібні витрати півторарічної давності. Таким чином закон буде мати зворотну дію, тому що ці витрати не фіксувалися", - сказав він.

У той же час він заявив, що в цілому законопроект позитивний.

"В цілому закон позитивний", - повідомив він.

Нагадаємо, раніше парламентський комітет з питань правової політики та правосуддя рекомендував Верховній Раді підтримати нову редакцію змін до Конституції в частині правосуддя.