ua en ru

Комітет ВР рекомендував депутатам призначити вибори в п'яти проблемних округах на 18 серпня

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування сьогодні, 5 червня 2013 р., на своєму засіданні ухвалив рішення рекомендувати парламенту проголосувати за основу проект закону "Про повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах №№94, 132, 194, 197, 223" №2971д, який призначає вибори на 18 серпня 2013 р. Про це повідомляє прес-служба Давида Жванії.

За дане рішення проголосувало більшість членів комітету.

Співавторами законопроекту є голова комітету Давид Жванія та члени комітету Ольга Михайленко, Анатолій Близнюк та інші.

У законопроекті визначено п'ять округів, де мають відбутися перевибори (округи №№94, 132, 194, 197, 223).

Крім того у проекті закону вказано, призначити повторні вибори народних депутатів України в одномандатних виборчих округах № № 94, 132, 194, 197, 223 на 18 серпня 2013 р.

У тексті законопроекту також зазначено встановити, "що виборчий процес повторних виборів депутатів розпочинається за шістдесят днів до дня голосування у разі якщо цей закон набере чинності за шістдесят два або більше днів до дня голосування. У разі якщо цей закон набере чинності менш ніж за шістдесят два дні до дня голосування, виборчий процес розпочинається не пізніш як на другий день після дня набрання чинності цим законом. Центральній виборчій комісії оголосити про початок виборчого процесу повторних виборів депутатів не пізніше, як на наступний день після дня набрання чинності цим законом".

Також у проекті закону прописано, що він має одноразове застосування.

Автори зазначили, що фінансування проведення виборів народних депутатів передбачено держбюджетом-2013.

Нагадаємо, що за дорученням голови ВР Володимира Рибака було створено Робочу групу щодо підготовки єдиного узгодженого законопроекту про повторні вибори.

До відома: округ №94 - Київська область, центр - місто Обухів; №132 - Миколаївська область, центр - місто Первомайськ; №194 - Черкаська область, центр - місто Черкаси, Придніпровський район; №197 - Черкаська область, центр - місто Канів; №223 - місто Київ, Шевченківський район.

Читайте також: Перевибори в проблемних округах можуть пройти 28 жовтня