ua en ru

Комітет ВР з питань науки і освіти зацікавився російським проектом "Сколково", - В.Вексельберг

Комітет Верховної Ради України з питань науки і освіти зацікавився російським проектом "Сколково". Про це заявив керівник проекту "Сколково", відомий бізнесмен Віктор Вексельберг, передає кореспондент РБК-Україна.
Зокрема, В.Вексельберг повідомив, що Росія позитивно реагує на інтерес України в цьому проекті: "Я вважаю, що ми можемо одне одному підбавити можливостей. Не треба забувати, що Росія - це величезний ринок і історичні зв'язки, які існували в таких галузях, як авіаційна промисловість, ядерна промисловість, і продовжують існувати сьогодні, вони якраз і будуть хорошим майданчиком для того, щоб на основі їх і реалізовувати ті можливості, які є у наших країн".
За його словами, на реалізацію даного проекту протягом 4 років з державного бюджету РФ буде виділятися 85 млрд рублів (3 млрд дол.). Цієї суми, за словами В.Вексельберга, "дуже мало порівняно з тим, що потрібно було б на реалізацію такого масштабного проекту". Як приклад В.Вексельберг наголосив, що "силіконова долина" щорічно тільки на один з напрямків біотехнологій витрачає близько 60 млрд дол., а для того, щоб створити і запустити в продаж один лікарський препарат, необхідно від 1 до 1,5 млрд дол. "Гроші, які нам виділяє держава, не... стільки призначені для інвестицій у проект, це гроші, які спрямовані на побудову середовища. Якщо ми правильно побудуємо все, якщо ми туди залучимо співінвестора... Тоді ми зможемо запустити весь цей процес. На одних грошах держави успішного проекту ми побудувати не зможемо", - наголосив він.