ua en ru

Комітет ВР з податкової та митної політики рекомендує парламенту прийняти за основу три законопроекти

Комітет Верховної Ради України з питань митної та податкової політики рекомендує парламенту прийняти в першому читанні за основу законопроект про державну лотерею, внесення змін до Податкового кодексу про особливості визнання витрат подвійного призначення (№ 2407) і законопроект про внесення змін до статті 230 Податкового кодексу України про контролі за обігом спирту (№ 2403). Дані рішення були прийняті більшістю голосів присутніх народних депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

У той же час комітет 11 голосами ухвалив відправити на доопрацювання в Кабінет міністрів проект закону про трансферне ціноутворення (№ 2515) з тим, щоб повернутися до його розгляду через 2 тижні.

Так голова комітету ВР з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік зазначив, що для доопрацювання даного законопроекту, "треба створити робочу групу... врахувати досвід 4-5 країн - і Казахстану і Росії і (країн) Європи, зробити порівняльні таблиці, пройтися по кожній позиції".

"До цієї робочої групи потрібно залучити Кабінет міністрів, Міністерства доходів, депутатів, асоціацій", - сказав Хомутинник.

Зазначимо, що стосовно закону про трансферному ціноутворенні комітет ухвалив рішення рекомендувати парламенту прийняти в першому читанні законопроект, автором якого виступає народний депутат з фракції "Батьківщина" Сергій Терьохін (2299-1) і законопроект, автором якого виступає народний депутат Олег Царьов (2299 - 2), об'єднавши їх в один законопроект.

Як наголошується в пояснювальній записці до законопроекту Царьова (№ 2299-1) відзначається, що в Україні назріла необхідність відновлення державного контролю за лотерейної діяльністю з метою впорядкування ринку державних лотерей, збільшення надходжень до державного бюджету та недопущення неповнолітніх до участі в грі.

Читайте також: Опозиція: Робота комітету ВР з питань податкової політики організована не у відповідності до регламенту