ua en ru

Комітет вирішив рекомендувати Раді 30 кандидатів на посади членів Рахункової палати

Комітет вирішив рекомендувати Раді 30 кандидатів на посади членів Рахункової палати Фото: ВР рекомендують 30 кандидатів на посади членів Рахункової палати

При цьому комітет не рекомендує парламенту 36 кандидатів

Комітет парламенту з питань бюджету вирішив рекомендувати Верховній Раді України 30 кандидатів на посади членів Рахункової палати, передає прес-служба ВР.

Так, комітет на своїх засідання 17 лютого і 16 березня підсумував результати проведеного конкурсу на зайняття посад членів Рахункової палати для призначення нового складу палати і вирішив рекомендувати ВРУ 30 кандидатів на посади членів Рахункової палати та не рекомендувати парламенту 36 кандидатів.

Також комітет вирішив зареєструвати проект постанови №4283 "Про звільнення голови та інших членів Рахункової палати" і рекомендувати Раді невідкладно прийняти його після призначення нового складу Рахункової палати.

Відзначимо, що текст проекту постанови на сайті ВРУ на даний момент відсутній.

Нагадаємо, в серпні 2015 року президент України Петро Порошенко підписав закон №2072 про Рахункову палату. Зокрема, документ визначає організацію, повноваження і порядок діяльності Рахункової палати.

Встановлюється, що Рахункова палата від імені Верховної Ради здійснює контроль за надходженням коштів до державного бюджету і їх використанням. Рахункова палата підзвітна парламенту і регулярно інформує про результати своєї роботи.