ua en ru

Комітет рекомендує ВР внести зміни до закону про держпідтримку страхування с/г продукції

Комітет рекомендує ВР внести зміни до закону про держпідтримку страхування с/г продукції Фото: Верховна Рада

Товаровиробники рибної галузі зможуть отримувати підтримку при страхуванні своєї продукції у разі прийняття

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти у другому читанні та в цілому проект закону №4570 "Про внесення змін до закону "Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою" (щодо уточнення деяких термінів та понять). Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

Зазначається, що з моменту прийняття проекту у першому читанні пропозиції та поправки нардепів до законопроекту в установлений ВР строк до профільного комітету не надходили.

"Прийняття законопроекту врегулює законодавчі розбіжності використання окремих понять при розробці та впровадженні програм страхування для аграрної галузі та надасть можливість сільськогосподарським товаровиробникам рибної галузі отримувати державну підтримку у разі страхування своєї продукції", - вважають у комітеті.

Нагадаємо, у кінці лютого ВР підтримала за основу законопроект №4570 "Про внесення змін до закону" Про особливості страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою "(щодо уточнення деяких термінів і понять)". За документ з другого разу проголосували 235 парламентарів (спочатку 207).