ua en ru

Комітет рекомендує ВР покращити інвестможливості у виробництві альтернативної енергії

Комітет рекомендує ВР покращити інвестможливості у виробництві альтернативної енергії Фото: Верховна Рада України

Відповідний законопроект рекомендується прийняти за основу

Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №6081 "Про внесення зміни до закону "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо покращення інвестиційних можливостей у сфері виробництва електричної енергії з альтернативних джерел". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Члени комітету розглянули відповідний проект на своєму засіданні 22 березня 2017 року.

Так, під час обговорення зазначалося, що метою законопроекту є усунення перешкод для реалізації нових проектів у сфері відновлюваної енергетики, зокрема щодо "резервування" потужностей на невизначений період у зв’язку з видачею безстрокових технічних умов для об’єктів електроенергетики, а також можливості зловживань з виданими технічними умовами.

Законопроектом пропонується встановити, що для об’єктів електроенергетики, що виробляють електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії, технічні умови є чинними протягом трьох років з дати їх видачі.

Нагадаємо, ВР 21 березня прийняла в другому читанні і в цілому, законопроект №4334, норми якого повинні, з одного боку, простимулювати розвиток в країні альтернативної енергетики, з іншого - створюють для громадян можливість опалювати житло, споживаючи дешевші енергоресурси.

Цим законопроектом були внесені зміни в закон "Про теплопостачання", згідно з якими Україна взяла на себе зобов'язання до 2020 року збільшити частку енергії з поновлюваних джерел до 11% в загальній структурі генерації.