ua en ru

Комітет рекомендує ВР прийняти законопроект про захист ошуканих вкладників банків

Комітет рекомендує ВР прийняти законопроект про захист ошуканих вкладників банків Фото: Верховна Рада України

Законопроект рекомендують прийняти за основу та в цілому

Парламентський комітет з питань фінансової політики і банківської діяльності підтримав президентський проект закону №5390 щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживанням у сфері банківських та інших фінансових послуг. Про це повідомив представник президента у Верховній Раді, депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов, передає прес-служба БПП.

"Переважна більшість членів комітету підтримала президентський проект закону 5390 та рекомендувала Верховній Раді прийняти документ за основу і в цілому. В обговоренні взяли участь представники Фонду гарантування вкладів, Національного банку, делеговані представники ошуканих вкладників банку "Михайлівський". Комітет вивчив їх пропозиції, після чого вони також висловили підтримку законопроекту та його прийняттю в цілому", - підкреслив парламентар.

Нагадаємо, 11 листопада президент України Петро Порошенко вніс на розгляд Ради як невідкладний законопроект про захист ошуканих вкладників банків.