ua en ru

Рада сьогодні розгляне внесений Порошенком законопроект щодо захисту ошуканих вкладників

Рада сьогодні розгляне внесений Порошенком законопроект щодо захисту ошуканих вкладників Фото: ВРУ

Також нардепи розглянуть питання фінансів, банківської і правоохоронної діяльності

Верховна Рада України сьогодні, 15 листопада 2016 року, розгляне внесений президентом України Петром Порошенком законопроект щодо захисту ошуканих вкладників банків. Про це йдеться в порядку денному українського парламенту.

Так, нардепам пропонується до розгляду проект закону №5390 "Про внесення змін до деяких законів України щодо відшкодування фізичним особам через систему гарантування вкладів фізичних осіб шкоди, завданої зловживаннями у сфері банківських та інших фінансових послуг", визначений президентом як невідкладний.

Крім того, нардепи розглянуть питання правоохоронної діяльності, фінансів і банківської діяльності.

Зокрема, розглядатимуться законопроекти щодо удосконалення порядку проходження військової служби, запобігання та протидію домашньому насильству, покращення інвестиційного клімату в Україні, інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних систем і засобів їх забезпечення, програм підтримки телерадіокомпаній Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Також нардепи розглянуть питання внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" щодо закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення підготовки і проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу "Євробачення".

Крім того, до порядку денного внесего розгляд законопроектів про облігації, забезпечені відокремленими активами, про споживче кредитування, удосконалення захисту прав споживачів фінансових послуг, стимулювання кредитування в Україні, надання послуги переказу коштів.

У контексті розгляду питань правоохоронної діяльності до порядку денного внесено проекти постанов про звернення Ради до Кабінету міністрів України та органів місцевого самоврядування щодо здійснення контролю за станом правопорядку в державі та у відповідних територіальних громадах, а також про увіковічення пам'яті бійців Національної гвардії України, які загинули 31 серпня 2015 року у сутичках під Радою.

Крім того, розглядатиметься законопроект про дисциплінарний статут Нацполіції, оперативно-розшукову діяльність, удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання, а також правила зарахування строку попереднього ув'язнення.

Також нардепам пропонується законопроекти про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо криміналізації контрабанди небезпечних речовин, частин вогнепальної зброї, а також щодо окремих питань слідчих дій з метою забезпечення додаткових гарантій законності при їх проведенні; внесення змін до Закону України "Про попереднє ув'язнення" щодо імплементації окремих стандартів Ради Європи; внесення змін до Кримінально-виконавчого кодексу України щодо поліпшення умов тримання засуджених; внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо забезпечення окремим категоріям засуджених осіб права на правосудний вирок.

Нардепи також розгзлянуть Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення ролі громадянського суспільства в боротьбі з корупційними злочинами" з пропозиціями президента України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 11 листопада Порошенко вніс на розгляд Верховної Ради України як невідкладний законопроект щодо захисту ошуканих вкладників банків.