ua en ru

Комітет рекомендує ВР прийняти закон щодо перерахунку пенсій військових

Комітет рекомендує ВР прийняти закон щодо перерахунку пенсій військових Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.uа)

Проект закону рекомендується прийняти за основу

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній раді прийняти за основу законопроект №8614 стосовно перерахунку пенсій військовослужбовців з урахуванням оновленого грошового забезпечення. Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Проектом планується виключити норму закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій", якою Кабінету міністрів доручається до 1 листопада 2017 року підготувати та подати на розгляд Ради законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій військовослужбовців з урахуванням оновленого грошового забезпечення.

Підкреслюється, що норму необхідно виключити, оскільки Міністерство соціальної політики за дорученням Кабміну без консультацій з громадськістю розробило законопроект, яким намагається внести зміни у закон "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", які, за своєю суттю, фактично не стосуються безпосереднього перерахунку раніше призначених пенсій з урахуванням оновленого грошового забезпечення і, більш того, порушують всі принципи пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби.

У комітеті зазначили, що прийняття зазначеного законопроекту дасть змогу знизити соціальне напруження, пов’язане з протестом громадян проти антисоціальних ініціатив Кабміну та Мінсоцполітики.

"За результатами розгляду народні депутати України - члени комітету одноголосно підтримали та рекомендували парламенту прийняти законопроект за основу", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у квітні заявив, що для перерахунку пенсій військовим в Україні рік додатково потрібно близько 8 млрд гривень.

Як писало РБК-Україна раніше, в Україні скасовано призначення спеціальних пенсій, крім військових, а вже призначені пенсії не перераховуватимуться.