ua en ru

Комітет рекомендує ВР прийняти за основу законопроект про додгарантії працевлаштування бійців АТО

Комітет рекомендує ВР прийняти за основу законопроект про додгарантії працевлаштування бійців АТО Фото: ВР рекомендує прийняти за основу законопроект про додаткове гарантії працевлаштування бійців АТО

Таке рішення комітет схвалив на своєму засіданні

Комітет парламенту з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення рекомендує Верховній Раді прийняти за основу доопрацьований проект закону №2095а "Про внесення змін до закону "Про зайнятість населення" (щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштування учасників бойових дій)", передає прес-служба ВР.

Так, метою законопроекту є надання додаткових гарантій у працевлаштуванні громадянам, які брали участь в проведенні антитерористичної операції, отримали статус учасника бойових дій та були звільнені з військової служби.

"Законопроектом пропонується доповнити діючий Закон нормою, згідно якої додаткові гарантії у сприянні працевлаштування поширюватимуться на учасників бойових дій, зокрема обов'язок підприємств, установ та організацій з чисельністю штатних працівників понад 20 осіб встановлювати квоту у розмірі 5% середньооблікової чисельності штатних працівників за попередній календарний рік для працевлаштування категорій громадян, передбачених ч.1 ст.14 Закону, в тому числі учасників бойових дій. Члени Комітету підтримали законопроект, прийняття якого сприятиме працевлаштуванню учасників бойових дій", - сказано в повідомленні прес-служби.

Нагадаємо, у лютому ВРУ відправила на повторне перше читання законопроект №2095а "Про внесення змін до закону" Про зайнятість населення "(щодо додаткових гарантій у сприянні працевлаштуванню учасників бойових дій)". Таке рішення підтримали 242 нардепи.