ua en ru

Комітет рекомендує ВР скасувати ліцензії на імпорт і експорт алкоголю та тютюну

Комітет рекомендує ВР скасувати ліцензії на імпорт і експорт алкоголю та тютюну Фото: Верховна Рада України

Відповідний законопроект рекомендується схвалити у другому читанні

Комітет з питань промислової політики та підприємництва рекомендує парламенту прийняти у другому читанні законопроект № 4958 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ліцензійних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

"Проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ліцензійних процедур у сфері зовнішньоекономічної діяльності" (№ 4958) рекомендовано прийняти у другому читанні та в цілому як Закон з техніко-юридичним доопрацюванням", - сказано у повідомленні.

Очікується, що результатом прийняття закону буде зниження регуляторного навантаження у сфері зовнішньоекономічної діяльності, спрощення ведення бізнесу при експорті, імпорті спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, зростання привабливості України для інвесторів, зростання зовнішньоторговельного обороту держави в цілому, поліпшення умов ведення бізнесу та зменшення адміністративного навантаження на малий та середній бізнес в Україні.

Забезпечити це пропонується шляхом скасування відповідного ліцензування, а також надання можливості подання відповідними суб’єктами господарювання уточнених звітів про обсяги виробництва та/або обігу (у тому числі, імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів без сплати штрафних санкцій.

Нагадаємо, депутати ВР підтримали в першому читанні законопроект №4958 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення ліцензійних процедур в сфері зовнішньоекономічної діяльності". За проект закону проголосували 254 народних депутата.