ua en ru

Комітет рекомендує ВР відхили посилення відповідальності за недостовірні е-декларації

Комітет рекомендує ВР відхили посилення відповідальності за недостовірні е-декларації Фото: Верховна Рада України

Комітет вважає передчасним внесення змін до законодавства, яке регулює е-декларування

Комітет парламенту з питань запобігання і протидії корупції рекомендує Верховній Раді України відхили законопроект №5175 щодо посилення відповідальності за декларування недостовірної інформації. Про це повідомляє інформаційне управління апарату ВР.

Так, комітет вважає передчасним внесення змін до законодавства, яке регулює питання електронного декларування.

"Розглянувши законопроект про внесення змін до статті 366-1 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за декларування недостовірної інформації, комітет ухвалив рішення щодо відповідності документа нормам антикорупційного законодавства. Водночас члени Комітету вважають за доцільне рекомендувати парламенту відхилити проект цього акта", - сказано в повідомленні.

Комітет мотивує відхилення акту тим, що антикорупційне законодавство щодо електронного декларування тільки почало повномасштабно працювати, і за цих умов внесення нових змін до законодавства у цій сфері є передчасним.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура направила до Національного агентства щодо запобігання корупції матеріали щодо порушення народними депутатами правил заповнення електронних декларацій.