ua en ru

Комітет рекомендує ВР звільнити від оподаткування митом оборонну продукцію

Комітет рекомендує ВР звільнити від оподаткування митом оборонну продукцію Фото: Верховна Рада України

Законопроект рекомендують прийняти в цілому

Комітет парламенту з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому доопрацьований законопроект №4592-д "Про внесення змін до статті 282 Митного кодексу України щодо звільнення від оподаткування митом продукції оборонного призначення". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, законопроектом пропонується внести зміни до Митного кодексу України, якими встановити, що у випадках, встановлених цим Кодексом та іншими законами з питань оподаткування, при ввезенні на митну територію України або вивезенні за її межі від оподаткування митом звільняється продукція оборонного призначення, коли постачання (закупівля) таких товарів здійснюється для державних замовників з оборонного замовлення.

Підкреслюється, що оборонна продукція не звільняється від оподаткування митом, якщо вона має походження з країни, визнаної державою-окупантом щодо України, або ввозиться з території держави-окупанта (агресора) та/або з окупованої території України, визначеної такою згідно із законом.

"Необхідність прийняття законопроекту обґрунтовується потребою забезпечення нагальної потреби Збройних Сил України у сучасних засобах радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв’язку, апаратурою прослуховування направленої дії, радіостанціями ультракороткохвильового і короткохвильового діапазону військового призначення, розвідувально-сигнальною апаратурою, виробництво яких відсутнє або обмежене на території України, що, в свою чергу, сприятиме зміцненню обороноздатності держави", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України доповнив перелік державних замовників з оборонного замовлення. Згідно з прийнятим документом, до цього переліку було внесено Міністерство юстиції, Національне антикорупційне бюро і Національну гвардію.