ua en ru

Комітет рекомендує ВР ухвалити закон про захист коштів МФО на інвестиційні проекти

Комітет рекомендує ВР ухвалити закон про захист коштів МФО на інвестиційні проекти Фото: парламент (РБК-Україна)

Комітет рекомендує прийняти документ у другому читанні

Комітет парламенту з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства рекомендує Верховній Раді схвалити в другому читанні законопроект №6578 про захист коштів міжнародних фінансових організацій на інвестиційні проекти. Про це повідомляє інформаційне управління ВР.

"Комітетом прийнято рішення рекомендувати: Верховній раді України прийняти у другому читанні та в цілому як закон доопрацьований членами комітету до другого читання проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо заборони звернення стягнення та накладання арешту на кошти суб'єктів господарювання у сфері тепло-, водопостачання і водовідведення, отриманих від міжнародних фінансових організацій на реалізацію інвестиційних проектів (заходів) в Україні №6578", - сказано в повідомленні.

Відзначимо, раніше в комітеті вказували, що зараз в Україні склалася ситуація, коли за рішенням суду в результаті проведення виконавчих дій заарештовують кошти МФО на поточних рахунках суб'єктів господарювання, призначені для виконання інвестиційних проектів (заходів) відповідно до умов договорів.

При таких обставинах суб'єкти господарювання у сфері тепло-, водопостачання і водовідведення об'єктивно не можуть виконати зобов'язання, передбачені міжнародними договорами.

Нагадаємо, інвестиційний потенціал України в галузі відновлюваної енергетики оцінюється у 12 млрд євро.